1. glutént tartalmazó gabonafélék
2. rákfélék és a belőlük készült ételek
3. tojás és a belőlük készült ételek 4. hal és a belőle készült ételek 5. földimogyoró és a belőle készült ételek 6. szójabab és a belőle készült ételek 7. tej és tejből készült ételek 8. diófélék: mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámia vagy queenslandi dió és a belőle készült ételek 9. zeller és a belőle készült ételek 10. mustár és a belőle készült ételek 11. szezámmag és a belőle készült ételek 12. kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok 10mg/kg, illetve 10mg/L összkoncentrációt meghaladó mennyiségben 13. csillagfürt és a belőle készült ételek 14. puhatestűek és a belőlük készült ételek