Péktörténeti séta – Egy gasztronómiai időutazás Budapesten

Péktörténeti séta

A gasztronómiai turizmus napjainkban egyre népszerűbb, hiszen egy-egy séta vagy túra keretében nemcsak finom ételeket kóstolhatunk meg, hanem kulturális és történelmi ismeretekkel is gazdagodhatunk. 

Budapesten számos ilyen lehetőség közül választhatunk, de egy különleges élményre vágyva érdemes részt venni a Péktörténeti séta elnevezésű programon, amelynek ára 6 900 Ft/fő, hossza: 3 óra, és 2024. június 8-án (szombat) 10:00-kor kezdődik.

Péktörténeti séta

A séta részletei

A program három órán át tart, és a Zwack Péter térről indul. A résztvevők a sétán megismerhetik a pékség és a kenyérkészítés történetét, valamint betekintést nyerhetnek a hagyományos és modern pékségek világába.

A séta során több helyszínt is meglátogatnak, ahol pékekkel találkozhatnak, és bepillantást nyerhetnek a kenyérkészítés folyamatába. Az esemény vége a Kecskeméti utcában zárul, ahol a résztvevők különféle péksüteményeket kóstolhatnak meg.

A malmok világa

A séta első állomása a régi malmok világa, ahol a résztvevők megismerhetik a gabona őrlésének történetét. A malmok az emberiség történetének fontos részei, hiszen nélkülük nem létezne kenyér. A séta során bemutatásra kerülnek a különböző malomtípusok, a vízimalmoktól kezdve a szélmalmokon át egészen a modern gépi malmokig.

Kézműves pékségek

A séta második része a kézműves pékségek világába kalauzolja a résztvevőket. A pékségek különleges helyet foglalnak el a gasztronómiában, hiszen itt a kenyérkészítés valódi művészetté válik.

A résztvevők megismerhetik a különböző kenyérfajtákat és péksüteményeket, valamint megtudhatják, hogyan készülnek ezek a finomságok. A kézműves pékségekben a hagyományos receptek és technikák mellett az újító megoldások is nagy szerepet kapnak.

Találkozás a pékekkel

A séta egyik legizgalmasabb része találkozni a pékekkel. A résztvevők első kézből ismerhetik meg a pékek mindennapjait és munkáját, illetve bepillantást nyerhetnek a kenyérkészítés rejtelmeibe. A pékek mesélnek a hagyományos technikákról, az alapanyagokról és a kenyérsütés fortélyairól. Ezen kívül lehetőség nyílik arra is, hogy a résztvevők saját maguk is kipróbálják a kenyérdagasztást és formázást.

Kóstolók és élmények

A séta során számos finom kóstolót is kapnak a résztvevők. A különböző helyszíneken lehetőség nyílik megkóstolni a helyi pékségek legjobb termékeit, a frissen sült kenyerektől kezdve a különféle péksüteményekig. A kóstolók nemcsak ízletesek, hanem a helyi gasztronómiai kultúra megismerését is segítik.

Az élményséta vége

A séta a Kecskeméti utcában ér véget, ahol a résztvevők egy összefoglaló élménybeszámolót hallgathatnak meg, és lehetőség nyílik további kóstolókra is. Ez a program kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy elmélyüljünk a kenyérkészítés rejtelmeiben, és felfedezzük Budapest gasztronómiai kincseit. 

Ha szeretné megismerni a pékség történetét és ízletes péksüteményeket kóstolni, ne habozzon részt venni ezen a különleges eseményen!

Oszd meg ezt a cikket!

Facebook
Pinterest

Ez is érdekelhet:

Feltöltés alatt...

Emlékezetes vacsora

Mitől lesz emlékezetes egy vacsora?

Egy emlékezetes vacsora több, mint csupán finom ételek elfogyasztása; egy igazán felejthetetlen élmény a hangulat, a kiszolgálás és a helyszín összhangjától válik különlegessé.  A vacsoraélmény fontossága és az ételek minősége

Elolvasom »
Véresen sütött steak

Véresen tökéletes Halloween steak ajánlatok

A Halloween nemcsak a jelmezekről és a cukorkákról szól, hanem a gasztronómiai élvezetekről is. Az igazán hátborzongató estéhez elengedhetetlen egy tökéletes steak.  Ebben a cikkben bemutatjuk a Beerstro14 különleges Halloween

Elolvasom »
Beerstro14 átlátszó logo

Telefon: +36 70 551 3599
E-mail: beerstro14@gmail.com
Cím: 1053 Budapest, Károlyi utca 12.

BEERSTRO14 Projekt Kft.  

adószám: 26254539-2-41

Niytvatartás
Scroll to Top